Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Hoewel sommige mensen zo stoppen met roken is het niet voor iedereen even makkelijk. Daarom zijn er namelijk een aantal producten op de markt die het proces aanmoedigen, vergemakkelijken en vooruithelpen. Om jullie aan handje te helpen overlopen we even wat de mogelijkheden zijn.

 • Nicotinevervangers
  De meest gekende hulpmiddelen zijn dusdanig de nicotinevervangers. Deze bestaan in allerlei uitvoeringen; onder andere kauwgom, zuigtabletten, inhaler, neusspray en nicotinepleisters. (Deze laatste bespreken we nog iets uitgebreider, daar dit toch de bekendste is)

 • Elektronische sigaret
  Sinds kort is ook de elektronische sigaret op de markt. Ook deze vernieuwde methode zullen we uitgebreid bespreken. • Medicatie
  Hoewel dit niet zo voor de hand liggend is, is medicatie wel degelijk effectief bij het stoppen met roken. Hiervoor ga je best even langs bij je huisarts en deze kan je dan verder helpen want de medicatie om te stoppen met roken is uiteraard op voorschrift.

 • Rookstopprogramma's
  Via individuele ondersteuning of groepsessies kan een rookstopprogramma helpen vanaf de voorbereiding tot aan het volhouden van het stoppen.

 • Tabakstoplijn 0800-11100
  De tabakstoplijn geeft telefonisch advies aan (eventuele) stoppers. Je kan er terecht met vragen, ervaringen of gewoon voor een woordje advies. De medewerkers van de tabakstoplijn staan je elke werkdag tussen 08u00 en 19u00 te woord. • Alternatieve methoden
  Naast bovenstaande hulpmiddelen zijn er nog een aantal minder bekende en waarschijnlijk minder voor de hand liggende methoden. Deze zijn daarom niet zomaar af te schrijven.
  Met acupunctuur worden bijvoorbeeld de ontwenningsverschijnselen onder controle gehouden. Een ander alternatief is homeopathie waarbij er vaak een afkeer aan roken gevormd wordt. Voorts zijn er ook nog yoga, hypnose en laserbehandelingen die al menig stoppers geholpen hebben.

Andere links

Hulpmiddelen

Deze hulpmiddelen kunnen je helpen bij het stoppen met roken.
 

Hoewel sommige mensen zo stoppen met roken is het niet voor iedereen even evident. Daarom zijn er namelijk een aantal producten op de markt die het proces aanmoedigen, vergemakkelijken en vooruithelpen.

Nicotinepleisters
Elektronische sigaret


Lees meer