Nicotinepleisters

Waarschijnlijk het meest gekende hulpmiddel is de nicotinepleister, dit zijn letterlijk pleisters die nicotine bevatten. De pleisters worden op de huid geplakt waarbij deze gelijkmatig een kleine hoeveelheid nicotine afgeven. De nicotine wordt via de huid opgenomen en naar het bloed gebracht. Met deze pleister komt er nog altijd minder nicotine in het bloed dan bij het roken van een sigaret. Daarenboven worden er buiten nicotine geen schadelijke stoffen opgenomen door het lichaam, waar dit wel het geval is bij het roken van een sigaret.
Het voordeel van deze pleister is dat het lichaam geen drang heeft naar een sigaret. Een nadeel is dat de pleister de psychische kant niet aanpakt. De handeling van de handen wordt hiermee niet opgelost.Nicotinepleisters worden meestal per kuur voorgeschreven. Er zijn namelijk 3 verschillende nicotinepleisters, met elk een verschillend nicotinegehalte. Met welke pleister je best de kuur start, is afhankelijk van hoeveel sigaretten per dag je rookte. Het is dus perfect mogelijk dat je maar 2 verschillende pleisters nodig hebt in plaats van 3. De pleisters kunnen opgehouden worden voor 16u of 24u. Als je de pleister 's nachts ook ophoudt heb je als voordeel dat de drang naar een sigaret 's morgens veel minder is dan anders. De nicotinepleister is gewoon in de apotheek verkrijgbaar.Dit klinkt allemaal mooi en makkelijk, helaas zijn er een aantal bijwerkingen die kunnen opdagen bij het gebruik van deze pleisters. Dit zijn onder andere: Huiduitslag, slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, een gespannen gevoel, zweten, misselijkheid en diarree. Deze bijwerkingen zijn uiteraard niet altijd aanwezig en dit is zeer afhankelijk van hoe de stopper op de pleister reageert.

Andere links

Hulpmiddelen

Deze hulpmiddelen kunnen je helpen bij het stoppen met roken.
 

Hoewel sommige mensen zo stoppen met roken is het niet voor iedereen even evident. Daarom zijn er namelijk een aantal producten op de markt die het proces aanmoedigen, vergemakkelijken en vooruithelpen.

Nicotinepleisters
Elektronische sigaret


Lees meer